Nestor résidences-services agréées à louer/à vendre à ZEMST

Brusselsesteenweg 158
1980 ZEMST
Prix par jour flat 1 personne: 
À partir de € 32,50 par jour
Prix par jour flat 2 personnes: 
À partir de € 38,50 par jour
50.981576000000, 4.460592000000
Appartement(s) en résidence-services disponible(s) immédiatement ! Contactez-nous pour plus de renseignements.

Désolé mais nous n'avons pas reçu de traduction française.

Waarom zou ik willen wonen in Nestor?

Een assistentiewoning, is dat iets voor mij of voor ons? Ben ik niet nog veel te jong? Is dat niet een soort rusthuis? Neen, wonen in een assistentiewoning is zelfstandig wonen. U neemt al uw beslissingen zelf en u wordt daarbij niet gecontroleerd in uw doen of laten. U wordt wel goed omkaderd om te kunnen terugvallen op alle mogelijke diensten die comfortabel ouder worden mogelijk maken in alle zelfstandigheid. 

Met andere woorden: u kan gerust zijn en ten volle verder uw eigen leven leiden. U investeert nu in de dag dat u zorg nodig hebt, maar toch zelfstandig wil blijven wonen met uw eigen wensen, smaken, voorkeuren en in uw eigen vertrouwde ruime aangepaste woning. Een assistentiewoning lijkt misschien een keuze die op het eerste zicht veel geld kost, maar een tijdig aangepast wonen met de nodige omkadering voor moeilijkere periodes in het leven is de beste methode om juist een opname in een rusthuis (woonzorgcentrum) te vermijden.   

U beschikt steeds over een oproepsysteem en er komt iemand langs om u te helpen 24/24 en 7/7 in noodgevallen. U beschikt over een woonassistente die als eerste aanspreekpunt er is om u te gidsen doorheen oplossingen, wanneer bijvoorbeeld u op zoek bent naar comfort- en of zorgdiensten. U woont in een aangepaste flat, zonder drempels, met een ruime inloopdouche en met alle moderne comfort, waaronder ook goede isolatie, waardoor u fel bespaart op energiekosten. U kan maandelijks opzeggen en bent niet gebonden aan 3-6-9 huurwetgeving. U woont samen met voornamelijk 65-plussers die elkaar treffen in de ontmoetingsruimte en die samen heel wat activiteiten ondernemen. De woonassistente tracht net u en de buren te overhalen samen leuke momenten te beleven, vrienden te maken en plannen te maken voor de toekomst, tenzij u aangeeft daar net geen behoefte aan te hebben. U kiest en beslist, de woonassistente helpt waar mogelijk en gewenst. 

U kan op ons rekenen als u bijvoorbeeld poetshulp wil regelen, iemand die met of voor u de boodschappen doet, iemand die bij u thuis komt koken, iemand die de strijk doet, de papieren mee afhandelt of die instaat voor uw persoonlijke hygiënische zorgen. U kan ook beroep op ons doen voor verpleegkundige hulp als dat nodig zou zijn. Wij hebben alle partners achter de hand en zoeken samen met u uit een waaier aan mogelijkheden de beste oplossing, aan de beste prijs en zorgen er mee voor dat deze diensten voor u geregeld worden zoals u het wenst. Maar wij zijn er ook gewoon voor een praatje, voor het helpen bij het organiseren van een activiteit, feest, vervoer naar een evenement of een bijeenkomst. Kortom, wij helpen uw en staan u bij met raad en daad. 

 

Wat voor woningen bieden jullie aan?         

Nestor omvat 30 erkende assistentiewoningen. Je ontmoet medebewoners voor een praatje in de gemeenschappelijke ontmoetingsruimte en geniet van privacy in je eigen woning. Je balkon of terras is het gedroomd verlengde van je flat.

Comfortabel wonen en genieten met goed gezelschap: in de gemeenschappelijke ontmoetingsruimte keuvel je naar hartenlust met de medebewoners of je bezoekers. Met de opwarmkeuken en eetplaats, het sanitair blok en de wasruimte profiteer je van een volledig uitrusting. Heb je toch nog andere noden? De woonassistent is altijd in de buurt. Hij of zij helpt je bij al je vragen en zorgt ervoor dat al je noden en wensen ingewilligd worden.

In het groen van de Brabantse Kouters vind je Nestor. De groene natuur, de gezelligheid van Zemst en de tijdloze architectuur zijn de pijlers van deze hedendaagse assistentiewoningen. Met ruimte voor ontmoeting en een stijlvolle afwerking voel je je zo thuis in de Brusselsesteenweg in Zemst. Met ruimte voor ontmoeting en een stijlvolle afwerking voel je je zo thuis in de Brusselsesteenweg in Zemst.

 

Wat moet dat dan niet kosten?

U betaalt voor een assistentiewoning steeds een bedrag dat bestaat uit enerzijds een wooncomponent en anderzijds een bedrag voor de basisdiensten.  Deze misschien vreemd ogende begrippen zijn ook wettelijke verplichtingen vanuit de Vlaamse Overheid.  Uiteraard wil u weten wat dit dan per maand betekent.  We leggen het u graag uit door middel van een voorbeeld. 

Voor een appartement met één slaapkamer, terras en een oppervlakte van 54 m² betaalt u 23 euro per dag (of dus gemiddeld per maand net geen 699,58 euro).  Dit is voor een volledig ingerichte moderne nieuwbouwflat een zeer lage prijs als u velerlei advertenties zou vergelijken.  Deze wooncomponent zoals dat officieel noemt dekt de kosten gebonden aan uw genotsrecht van het appartement en het gebouw, inclusief de kosten voor de syndicus en een heel aantal onderhoudskosten en kosten om steeds te zorgen dat de infrastructuur aangepast blijft aan de regelgeving van Vlaanderen omtrent assistentiewoningen, brandveiligheid, legionella, keuring van de liften, onderhoud van automatische deuren…  U moet zelf van al deze zaken niet wakker liggen als bewoner.  Ze worden voor u geregeld zodat u in alle veiligheid en comfort kan genieten van het leven.    

Voor de diensten betaalt u dan 9,5  euro  per dag.  Voor deze prijs krijgt u uiteraard heel wat diensten:

 • 3 dagen per week is onze woonassistent fysiek aanwezig in de residentie. Zij zorgt voor zeer veel zaken:
  • Beantwoorden van uw vragen (over de flat, over eventuele diensten, over mogelijke activiteiten, …);
  • Regelt zorgvragen en verwerkt met respect voor de privacy uiteraard de nodige gegevens in het bewonersdossier;
  • Is beschikbaar voor een vertrouwelijk gesprek;
  • Zorgt voor cohesie binnen de bewonersgroep met respect voor de wensen van elk individu;
  • Zet aan tot activiteiten en gaat mee naar aanbod en oplossingen;
  • Vangt u op bij inhuring en maakt mee de plaatsbeschrijving op.  De woonassistent regelt ook de contracten met u en praktische zaken rond de verhuis;  
  • Kan u op weg helpen bij tal van vragen;
  • Organiseert de bewonersvergaderingen;
  • Kijkt toe op de poets van de gemene delen;
  • En heeft nog een aantal taken die ook zorgen voor een juiste en tijdige facturatie evenals het doorgeven van eventuele technische storingen of defecten aan de eigenaar of de syndicus.
 • Wij zijn telefonisch steeds bereikbaar als de woonassistente er niet is. Ook buiten kantooruren en in de weekends zijn wij bereikbaar voor calamiteiten.   
 • Uw oproepsysteem met spraak- luisterverbinding en mobiele knop is 24/24 en 7/7 verbonden met onze noodcentrale. Uw abonnement hiervoor is inbegrepen. Indien u bijvoorbeeld valt kan u via deze knop contact met ons maken en indien wij u zonder tussenkomst van de hulpdiensten kunnen helpen komt onze thuisverpleging u verder helpen. Zij kan ook kijken of verdere medische zorg nodig is. Deze interventie is ook inbegrepen. Dit noemen we de crisiszorg. Maar voor ons is een crisis ook dat bij brandalarm iemand van onze medewerkers het gebouw toch steeds komt inspecteren (ook al is het vals alarm). Of wanneer u zich buiten zou sluiten, willen  wij u ongeacht het uur snel hulp kunnen bieden zodat u toch toegang heeft tot uw flat.  Al deze contracten en interventies zijn inbegrepen in uw dienstencomponent. 
 • U mag vrij gebruik maken van de ontmoetingsruimte.
 • U bent verzekerd voor burgerlijke aansprakelijkheid.
 • Wij regelen wat men noemt de overbruggingszorg. Indien er na crisis bepaalde zorgen noodzakelijk zijn gaan wij voor u op zoek naar gerustheid en de juiste zorgen. Deze zoektocht en het praktisch regelen ervan nemen wij op ons. De diensten zelf betaalt u volgens de gangbare tarieven, die vaak door Vlaanderen bepaald zijn en aan uw inkomen gebonden. Wij nemen gratis de kost op ons voor het zoeken naar crisis- en overbruggingszorg. 
 • De poets en de nutsvoorzieningen van de gemene delen worden voor u geregeld en zijn inbegrepen.
 • Heel wat andere taken en controles en het voldoen aan de strenge regels en inspecties van Vlaanderen zijn uiteraard ook onze taak.
 • Wij screenen ook kandidaat bewoners om te verzekeren dat we de groep ook op dat vlak gerustheid en veiligheid maximaal kunnen garanderen.

U betaalt dus in totaal voor deze flat en alle bijhorende diensten 32,5 euro per dag of gemiddeld 988 euro per maand . Dit lijkt een behoorlijk bedrag maar als u een flat zou huren zonder diensten zal de rekening ook snel oplopen en dan hebt u niet de beschikking over deze ondersteuning en gerustheid. U zal dan voor bijvoorbeeld poets van gemene delen of uw verzekeringen ook zelf moeten betalen. De totale rekening zou snel oplopen tot een bedrag dat even hoog is, maar zonder deze dienstverlening. Bovendien tonen onderzoeken aan dat wie tijdig verhuist naar een compactere en aangepaste woning met omkadering, vaak valincidenten vermijdt. Deze valincidenten zijn vaak het hoogste risico om een verhuis te moeten maken naar een woonzorgcentrum met veel hogere kosten tot gevolg. Het aanpassen en verbouwen van de eigen woonst is vaak nog duurder. Verder onderzoek toont ook aan dat actief blijven, mensen ontmoeten en ontzorgd worden de belangrijkste factoren zijn om comfortabel ouder te worden. Dit is wat we bij assistentiewoningen net bieden. Wist u trouwens dat wij binnen al onze activiteiten zien dat de gemiddelde leeftijd van bewoners van assistentiewoningen vele jaren na opening vaak hoger is dan deze in de woonzorgcentra? Wij hebben maar één doel, en dat is u waar geven voor uw geld. Elke dag werken wij om u gerust en comfortabel te laten genieten van het leven. 

Zijn deze prijzen voor u toch te hoog? Wij hebben een speciaal systeem van sociale kortingen dat wij graag na een ontmoeting met u dan bespreken. U moet ons dan wel toelaten inzage te krijgen in uw vermogen en uw inkomen. Maar vraag er ons in alle vertrouwen bij een bezoek gerust naar.     

 

Wat nu? Ik twijfel…  Zijn die beloftes wel waar ?

Kom uzelf overtuigen. U bent zo vaak welkom als u zelf wenst. Wij leiden u graag rond en meermaals ook als dat noodzakelijk is.  Wij staan u graag verder te woord en u mag ook gerust eens komen kennis maken met onze bewoners. Wat kan u doen?  U kan ons bellen, mailen, onze website verder bekijken of ons een bezoekje brengen.  Voor een bezoek is het fijn dat u even belt en een afspraak maakt.  Wij hebben enkele mensen die graag al deze rondleidingen doen zodat onze woonassistenten maximaal hun tijd kunnen inzetten voor onze bewoners.  En het is extra fijn als wij de nodige tijd kunnen vrij maken voor u.  Want wij weten dat verhuizen een hele stap is en dat u dit soort beslissingen niet neemt in een bevlieging.  Wij zijn er graag voor u en voor uw vragen.  Wij hopen u spoedig te mogen ontmoeten en uiteraard nog meer samen jaren te mogen bouwen aan een mooi verhaal als u beslist bij ons te komen wonen en zo onze residentie mee kleur wil geven met uw talenten, uw eigenheid en uw persoonlijkheid.   

Neem vrijblijvend contact op voor meer informatie via 03/431 31 32 en maak een afspraak om onze woonassistente te ontmoeten, een rondleiding te krijgen en kennis te komen maken met onze luxueuze en mooie assistentiewoningen. 

Nombre de résidences-services (dans le complexe): 
30
Votre residence-services est reconnue?: 
OUI
Information sur les résidences-services: 
Cuisine à part entière
Placards
Raccordement machine à laver
Prise téléphonique
Prise internet
Services: 
Brochure d’accueil
Petits travaux (payants)
Animations
Accessibilité: 
Invalides (accessible aux personnes en fauteuil roulant)
Valides
Emplacement / environs: 
Situé dans le centre
Quartier calme
Transports en commun à proximité
Commerces à proximité
Parc et/ou jardin (plus qu'une simple terrasse)
Infrastructure: 
Espace commun (TV/détente)
Parking résidents (év. contre supplément)
Surface flats 1 personne: 
54m²-66m²
Surface flats 2 personnes: 
67m²-71m²
Surface terrasse (si présente): 
3m²-22m²
Partager cette page avec d'autres: 
Demander plus d'informations à Nestor : 

Autres résidences-services dans les environs ...

Disponibilité immédiate
1
2800 Malines
 • À louer
1
À partir de € 47,00 par jour
À partir de € 47,00 par jour
2800 Malines
 • À vendre
4
1
À partir de € 9,50 par jour
À partir de € 9,50 par jour
À partir de € 237.000
À partir de € 237.000
2800 Malines
À vendre
4
€ 225.000